Historik

Marbäcks IF (MIF) bildades 1930 och under årens lopp har det utöver fotboll, bordtennis, tennis, och skidor på programmet även funnits ishockey. (se gamla lagfoton)

Föreningsidé

"Vi skall nå framgång samt skapa socialt trygga ungdomar genom att vara en varm och vänlig förening med fokus på idrott, trygghet samt ekonomisk stabilitet"

Föreningens syfte

"Att skapa gemenskap och trygghet för våra medlemmar och göra dem stolta över att vara med i MIF"

Föreningens grundvärderingar

Alla människor är lika värda. Det är helt centralt för oss att vi behandlar alla människor med lika stor respekt. Detta oavsett ålder, kön eller kulturellt ursprung, lagkamrater eller motståndare.

Vi fuskar inte. Det går inte att vinna fördelar genom att fuska, gnälla på domare eller ta till våld eller fult språk. Det handlar om att skapa stolthet och det är bättre att bli stolt över att ha förlorat på ett schysst sätt än att vinna genom fusk.

Idrott och droger hör inte ihop - kommentarer överflödiga

Ungdomsverksamheten

Marbäcks IF:s ungdomsverksamhet omfattar pojkar och flickor i åldrarna 6-16 år. MIF har under de sista åren haft en ökning på ungdomssidan, vilket vi tycker är mycket glädjande i ett allt tuffare samhällsklimat. Vårt mål är att varje träning och match skall ge sådan glädje att barnen längtar till nästa tillfälle att vara med i MIF:s gemenskapen.

Utöver den rena fotbollsvardagen erbjuder vi en hel del andra aktiviteter. För att organisera och leda denna verksamhet har vi många ideellt arbetande ungdomsledare som tillsammans ställer upp många timmar/år för att Marbäcks ungdomar skall ha en vettig fritidsysselsättning.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:28 Skribent: MIF Styrelse

Ulricehamns sparbank logga